Trött

okej, jag orkar inte skriva egentligen, är extremt trött och kom just hem, så stavning och stor bokstav kan ju bara dra åt helvete.

gårdagen var bra. seminariumet gick smärtfritt, tåg in till stockholm, ser ett glatt leende och massa prommenerade väntade. fin dag. sen skulle jag ju hem, men av en slup stöter man in i folk på medis och klart man bara ska ta EN öl som sen blev X antal.
kul att få komma ut och sträcka på benen lite. höhö.
.


och allt du sa i natt i ljuset av min mobil verkligen rörde mig. jag var lite paff, att du kunde göra mig lite mållös, retoriken och allt. oväntat men bra.

nu ska jag duscha, raka mig, förhoppningsvis få sova några timmar sen är det uppsala och snärkes nästa.

ha det bäst!



I morsans gamla Mazda

Hej bloggnördar,


När jag var liten så åkte jag mycket med min mamma. Vart hon än skulle åka så ville jag åka med bara för att jag gillade att åka bil. Sjukt billigt nöje. Jag kommer särskilt ihåg hennes vita Mazda. Den brukade bli djävulsk varm på sommaren och dess säten var väldigt fasta. Jag kommer också skarpt ihåg det där kassettbandet som spelades om och om igen. En av låtarna vars text nu är som inristad på insidan i mitt skallben är denna underbara:



Jag känner mig så otroligt cool när jag lyssnar på den här låten. Om det var mammas val att genom indoktrinering få mig att fastna för den här låten  så måste jag säga att det inte gör så mycket. Den är ju asbra.




Acne + utförsäjning = lycka

Hej,


Jag har varit lite off vad gäller bloggandet så här kommer lite text om gårdagens fynd.


Efter att ha pluggat med gruppen så ger jag och Mari oss ner på stan för att kolla in utförsäljningen av Acne. Herregud. Vilken jävla kommers, nej det var bortom kommers! Det var en slags panikartad shoppingmaraton. Folk slet åt sig kläder och såg helt lyriska ut. Inne i "omklädningsrummen" som var två stora rum som man gjort med hjälp av bokhyllor, såg man rakt in i vardera rummen för killar och tjejer när man skulle prova plaggen. I omklädningsrummen var golvet täckt av kläder och det var som högar med kläder som klättrade längs väggarna och i allt detta så träns alla och byter om OCH delar på en spegel som det var kö till.

Hetsigt, men jag gillade det. jag hittade två t-shirts och en mössa. Bästa kapet var mössan som var prissänkt från 300 till 50 kr. jag ÄR nöjd. Allt som allt gick hela kalaset på 250 spänn helt överkomligt och totalt värt det.




20 år, 1 dag

jaha, då var man vuxen PÅ RIKTIGT. Suck, var är kicken? Trodde det skulle kännas lite.
Men, men det ordnar väl upp sig och jag taggar till mig. Ja. ja så får det bli.

nu ska jag gå och pensionsspara -  jag är ingen tonåring längre.

På återseende! Johan d.ä.




It's my day





HETS

En halvtimme kvar!



Sarah



En av de bästa uppleverser jag haft i musikväg var när Mauro Scocco kom på Markus krunegårds spelning på Cirkus och de framförde Sarah tillsammans. Det var guld värt.



Sann glädje


Sms jag sände ut till ungefär fem personer runt 02,00-tiden igår/idag från norrlands gasque:

"Man får piroger här!!! Jag är lycklig!"



"Jo, jag har växt..."



Idag så mötte jag upp mamma hos frissan som hon gått till i alla år och som vi andra i familjen också brukade gå till.
Och ni ser ju bilden, så då lär ni väl förstå varför jag slutat å dit... Trevligt att få träffa Millan igen i alla fall. Hon brukade ge mig två klubbor medan andra bara fick en - bara för att jag var så duktig. Direkt när jag klev in genom dörren så kände hon igen mig och sa lite saker som "åh vad du har växt" osv.
Jag borde ha frågat om två klubbor innan jag gick då hon frågade om hon skulle färga håret som hon gjorde på mig förr, men jag tackade nej.




Dagsstatus


God morgon.


För en gångs skull så har jag klämt i mig en ordentlig frukost vilket gör mig till en vuxen människa. Sen så var jag även påklädd vid frukostbordet, vilket också är vuxet - men mest konstigt. Jag har inte ens varit ur sängen mer än en timme och beter mig vuxet. Varför detta udda beteende? Jag tror jag känner press på mig själv pga. av den annalkande 20-årsdagen.


Just idag så träder Lännis ut ur tonåren så då blir det utgång antar jag. Jag måste hinna köpa en present till henne också och jag vet precis vad hon saknar i sitt studentkök. Mahaha.




 Grattis snorunge



Latmask!



De senaste dagarna har varit ganska layback liksom. Nu ska jag vara lite produktiv... eller tja, jag ska göra ett försök. kanske.
hell yeeeeeeah, nu ska jag nog kanske med högsta säkerhet ta tag i det efter att jag skrivit klart inlägget.


Mitt busskort är i alla fall åter tillbaka. Eller tja, det låg tryggt gömt i min plotterskål hela tiden. Så nu vet ni det och kan tänka på mig och mitt busskort hela dagen.


Och varför en bild på en fet, rolig och söt ko? Jo jag letade bilder på flickr som skulle passa rubriken, men jag blev trött på alla lata katter på varenda sida och kände att kossan var mer min grej. Jag är en lat ko.


Ciao!



Även jag ska tjata om våren

Visst fasen är livet underbart? Det är vår. Jag har soldrillor, kort jacka och ett pirr i magen som heter duga.


Igår var en fin dag.

Först var det seminarium från 9 till 12. Det var smärtfritt. Jag som övat in mitt tal (någorlunda) var skonad ändå, det visade sig att jag har det nästa vecka. Bra, nu kan jag omöjligt öva in det i sista minuten eftersom jag redan gjorde det natten innan jag trodde jag skulle ha det.

Efter seminariet så var gick jag en pedagogisk promenad genom stan med Mari och vi mötte upp hennes kompis Mubbe, sen var det käk på thairesturang som gällde. Gott och trevligt.

Efter lunchen gick jag högst upp i konserthuset. Där satt jag i minst 45 minuter och njöt i solen medan jag kikade ner på stan och alla människor nere på de dammiga gatorna.

Sedan bar det iväg med Janie och hennes kompis Fabian på jobbmässa i Fyrishov. Jag kom precis fram till att jag nog är för kräsen med det här med jobb. Jag var nästan inte intresserad av något där. Jag tog ett visitkort efter två varv. Useless. Det hela kommer sluta med att jag inte kommer få tag på något nytt jobb vilket i sin tur kommer leda till ytterligare en sommar på lagret... det får bara inte hända.


Och just ja! Som om jag kunde glömma så var morgonen stressig och panikartad. Det hela började med att jag inte hittade mitt busskort och slutar med att pappa skjutsar in mig till Uppsala och på vägen dit så bildar vi en fallang i bilen mot mamma. Jorrå, ni skulle bara veta hur EN VANLIG morgon hos familjen Eriksson-Lundin kan te sig.


OCH idag har jag sett snödroppar.



En vecka kvar



Om en vecka idag så fyller jag 20. En femtedel av ett sekel. Jag vet inte, visst det är väl kul att kunna handla på systemet och så antar jag, men nu slutar tonåren ju och därmed dras ett sträck och vuxenlivet börjar PÅ RIKTIGT.
Gah.



Tråååk

Hej,

Här sitter man igen rastlös på kvällen och filosoferar på hur man ska bära sig åt på seminariet imorgon. Jag har inte ens tagit reda på om jag ska hålla tal imorgon, men det kommer jag säkert göra så jag sitter och pular med det i vilket fall. Det kommer nog gå bra vilket som. Jag har skaffat mig ett lite mer självsäkrare ethos om jag får lov att svänga mig med retoriktermer.


Det är jobbmässa i morgon i Uppsala och jag hade tänkt gå, jag kikade lite idag och det är föga tveksamt om jag får något jobb med tanke på min klena CV men man kan ju alltid testa.


BAAAH! Mindless babbel



Hey, it's because of you...



Fattar ni vad söt kvinnan är?
Hon hoppar ur en buske och sjunger "Hej! jag är kär!"



Det är vår

Hej,


Nu sitter jag här helt rastlös och trött. Seg i huvudet är jag också.

Födelsekalaset hos mormor var speciellt ska ni veta. 4 tårtor, släkten och vänner. Mormor var virrigare än vanligt, och mamma och moster hetsade mer än vanligt. Sen var mina två ända kusiner där, Louise hade varit i slagsmål dan innan och Fredrik misstänker jag kom med en liten bakfylla. Haha, jo ni, det där är allt mammas sida av släkten. Sen gick dörren i baklås när jag var på toaletten också. Det var jättetrevlig med sms-kontakt så man inte gick under - under hela kalaset alltså, så länge var jag inte inlåst på toaletten.


Senare på kvällen: Flogsta, Uppsala.

Jag och Lännis laddade upp med en stor godispåse (som kostade 98 kronor!!!) vilket egentligen är äckligt eftersom de flesta godissorter innehåller färgämnet (E120), som tillverkas av torkade ägg från insekter...  till detta drack vi zingo. Varan detta frosseri i gotteri? Jo, hörreni det var ju melodifestival. Vi var verkligen seriösa ska ni veta. Vi betygsatte dem själva och hela köret! Vi kan ju säga att vi inte satte hon som vann i topp, vi satt i chock när resultatet kom från tittarna. Som på beställning så var klockan 22, så självklart resulterade detta i ett flogstavrål. Sedan så betygsatte vi Petra Mede på samma kriterier som bidragen och enligt våra mått var hon vinnaren av melodifestivalen 2009, men vafan, fel låt vann - igen!


På väg genom Uppsala idag från Lännis så badade staden i sol. det var ganska varmt och längs ån satt folket packade på terrasserna och njöt av solen. Jag njöt minst lika mycket av att se dem där.


Det är vår nu och jag tänker extra mycket på dig B.



ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Vi är på väg till mormor nu som fyller 85 idag. just nu håller jag på att tappa förståndet. Mamma stressar oss som vanligt fast det inte finns anledning till stress. Såhär ter det sig när hon stressar en: väcker en genom att KONSTANT ropa från köket att man ska gå upp minst två timmar innan vi sagt att vi ska åka. + upprepning tjat, alla jobbiga grejer som mammor kan hålla på med. Den senaste minuten har hon sagt "vi måste åka nu" 3 gånger. Jag känner hur min puls börjar dunka i tinningen. jag menar det, snart slår jag sönder något. Nu ska jag söla bara för att jävlas. Puss och hej!



Restless

Jag har väldigt tråkigt just nu.
Jag har kommit på att det är verkligen inte nyttigt att ha det, hjärnan bara styr in en på spår man inte borde tänka eller ens skulle komma in på om man inte var uttråkad.
Och som jag har nojat mig över att inget händer med mobilen! inget vibbade, inget ringande.

Just precis nu så öppnade jag ett mail från min lärare och jag tänkte direkt "faaaan, han har skickat tillbaka min uppsats så snabbt för att jag kuggat!" jag kollade alla andra 56 oöppnade i inkorgen bara för att dra ut på det hela och slippa, men när jag väl vågar öppna så står det :

"Hej Johan!

Tack för det!

Bästa hälsningar
Håkan M."

Vadå helt onödig rädsla? Men vem svarar på alla uppsatser man får in? Det var snällt i alla fall att han tackade antar jag.



Hästnördsjävlar




Jag förstår inte. Nej jag förstår verkligen inte. Varför vill folk rida på djuret? Vad är grejen liksom?

Låt de stackars djuren vara. Jag slår vad om att hästarna själva tänker "men jävla nördjävel" när deras hästnörd kommer till dem i sina tjata ridkläder.
Jo, jag vet att jag är rätt hatisk nu men jag hatar verkligen en härstnörd jag stöter ni i ibland och what's the deal med en häst mellan benen?



Snurrigt värre

När jag kom hem idag så började mamma sedvanligt att tjafsa med mig (skulle nästan ta illa vid mig om hon inte gjort det).

"vad ska du i Stockholm å göra? Håll dig hemma och ta körkort!"


Att hon orkar.

Annars så kan jag väl inte klaga på saker som hänt, möjligtvis att jag missat en del skola på sista tiden.



52 weeks



Som Carro skulle ha sagt: "bra skit"



Långsint


Att jag ska vara så jävla långsint.
Jag har kommit att tänka på den där gången då du sa just det där. Just då var jag på lyset och brydde mig inte. Kan man ta upp det nu efter typ ett halvår? Kan man göra så? Förbannad är jag i alla fall. Vi får se hur jag gör. Jag kommer ha det i bakhuvudet hela tiden i alla fall.




.

Han kom inte. Inte ens det.
Jag fattar inte! jag har aldrig träffat människan, men fy fan.
Sådär gör man bara inte.
"hey, du sätter dig på tåget från Gävle, men nu när du är framme så kommer jag inte."
vafan?!
N, om du var här skulle jag krama dig.


Jag erkänner, vi män är svin. Det är vi bevisligen idag.



Status = deadline osannolik

Det är sjukt svårt. Att komma igång alltså. Det är också en grej med mig. Jag är trög, bokstavligt talat och att komma igång. Shit pommes, hur ska jag hinna? Jo! jag vet! Jag lägger ner det här med uppsatsskrivandet och uppfinner en maskin så länge så jag kan stanna tiden och bil klar med uppsatsen i min egen takt. JA! Fett bra.


Jag har verkligen gjort allt för att komma undan med skrivandet. Gör man inte det man ska/måste göra så känner man ju inte lika mycket skuld om man gör sig nyttig, eller hur? Jag har putsat skor, hållit på nere i tvättstugan, städat både här och där, skrapat på den där fläcken i taket osv... nu ska jag nog gå och borsta tänderna igen. Vad? Bra munhygien kan ni min inte klandra mig för?



Precis så

"Du är mitt myggbett om sommaren
Du är såret i min mun
Jag vill inte ha dig där
Men jag kan inte sluta tänka på dig"


/Lasse lindh - Om vi blundar


Idag har jag lekt

Det där jag skrev igår om att gå upp vid 08,00 och plugga stenhårt var en rätt så dödfödd idé.
Men jag ska komma igång nu... tror jag... typ... kanske sen...







Med micken/den siamesisk tvillingen i fäjset



Hej undersåtar,


Idag prövade jag på att vara radiopratare. Det gick sådär, klart godkänt men jag behöver nog lite övning. Det var verkligen svårt att prata i micken eftersom man ville titta på varandra och ner i sina kladdpapper samtidigt som man hade den där jävla micken rakt upp i ansiktet framför sig. Och hörni, jag låter väl inte så? Nä, jag låter bättre än så.


På måndag ska jag lämna in den fruktade uppsatsen. Det går inge bra för mig på uppstasskrivarområdet. Men det går bra med mina pedagogiska pauser. Ja fy tusan vad bra jag blivit på dem. Kanske lite för bra? Imorgon ska jag banne mig gå upp 08,00 för att sitta och tänka, spåna och skriva tills solen går ner om jag så måste kedja fast mig i stolen för att komma någon vart.



Sant?

Alla andra säger nej, gör det inte.
Men jag vet inte. Jag verkar ju gilla när det går dåligt för mig?
Baaaaaaaaaah! Äsch kom igen, inget kommer hända! (eller...?)
jag ska nog fan stå på mig. (eller...?)
Men det är väl det som är grejen med mig? Att jag älskar att ge mig ut på isen utan att veta om den håller eller inte.


The cardigans - And then you kissed me.


Heroes

Imorgon ska vi spela in vårat radioprogram om hjältar.
Det ska bli kul som fan.

Annars så kan jag ju säga att jag ÄLSKAR dessa vinjetter med coola hjältar.
de är dödligt snygga, de borde se ut så idag också, men å andra sidan så finns det inga hjältar längre.











Vampire Weekend





Jag är nöjd

Varför hänga läpp och känna sig missnöjd? När man väl gjort det så kan det ju inte bli värre. Och antagligen så var det inte helt pjåkigt. Efteråt så sa hon "jag gillade det! du är så karismatisk".


Jag blev glad. Jag är karismatisk.



Janie


(midsommar 2006? Och ja jag vet att jag ser helt tokig ut, men ursäkta mig, jag är kalasfull)

Idag efter skolan ska jag äntligen ge mig upp för klätterväggen med Janie.
Ska antagligen bli helt jävla skitkul kort och gott.
Jag är dock rätt orolig för hur det kommer gå, Janie är en av de människor jag kännt så otroligt länge, innan lekis typ, så jag vet att vad som helst kan hända.
Vi har gjort helt galna grejer som att bryta armen på den andre och vandaliserat vår hembygd.
Akta er! Denna duo är inte att leka med...



Ge mig en kopp kaffe bara så...

Jag pluggar. Jag kan knappt tro det själv men jag pluggar så ögonen blöder.
Min gnista är tillbaka! Underbar tajming!
Wa-ho-didodido! UNDERBART! Hur 1600-talssvenska kan verka så kul just nu kommer jag att skratta åt nästa vecka, men det är nästa vecka och då ska skiten vara inne.

Och om ni vill veta så är det jag blivit bäst på under min tid i Uppsala detta: skumläsning.



Krig

Det pågår ett tyst krig hemma hos familjen Eriksson -  Lundin för tillfället.


Sedan några veckor tillbaka så har modern i huset köpt två nya badrumsmattor till duschrummet nere i källaren.
Skitbra tänkte jag! Men i samma veva tänkte jag: "men varför ligger de borta vid tvättmaskinen och inte vid duschen?". jag slänger den lilla, slitna, fula, skabbiga gamla mattan och lägger de två nya vid duschen. Händerna sattes på höfterna och jag tog en djup tillfredsställd suck.
   Sedan efter några dagar så ligger de nya mattorna där borta vid tvättmaskinen igen och den gamla luggslutna mattan (som btw är en matta utan lugg) ligger vid duschen.
"MEH!" Där ska de inte ligga tänker jag och fixar till allt igen.
Men tror ni inte att nästa gång jag går ner där så har någon plockat ut äckelmattan ur sopkorgen och flyttat bort de nya till tvättmaskinen igen. Och den här processen har återupprepats om och om igen.
Jag tänker inte ge mig.
ALDRIG.




Grattis för fan


Idag är det exakt på dagen ett år sedan jag blev ** *** ********.

Ja fy fan. Det var väl sådär. Borde jag fira eller? Tja, kanske.


Idag fyller även pappa...53-55? Något sånt, men vem håller räkningen?
Grattis i alla fall.



RSS 2.0