Bananes extra skal

Vill ni veta vad jag blir riktigt förbannad av? Förbannad, på ett sånt där vardagligt sätt som man blir fly förbannad av när man kommer att tänka på det.
Det ska jag berätta det för er!
 - Resursförstöring! Hur fan kunde det gå så fel?
Ända sedan jag jobbade på mitt cp-jobb så har jag verkligen tänkt på miljön. Stora mängder material som gick i soporna varje dag var en vardag. Ett praktexempel är linnedukar till förstaklasspassagerare på british airways. Dessa produceras ända från början. Linnet tillverkas i något U-land och transporteras till alla flygplatsområden i världen. Sen används de EN GÅNG, sedan slängs de eftersom det är billigare att producera nya än att skicka dukarna till ett tvätteri (som alla andra flygbolag gör). På en vecka är det ungefär 30 flighter från Arlanda till Heathrow.

Och just nu så sker slösandet mitt framför ögonen på oss. Vad är det som händer i ICAs fruktavdelning och i alla andra affärer? Jag förstår verkligen inte idén med att packa in bananer, meloner och äpplen i plast. Duger inte det naturliga skalet? Varför slösa på naturens resurser? Jag blir fan skogstokig! det kanske inte verkar som en stor sak, men seriöst, snacka om en utvecklig i helt jävla fel riktning.

Man kan ju undra om folk är medvetna om vad de gör när det handlar i affären, eller om de verkligen inte  don't give a shit.




Ironiskt nog är detta kravmärkta bananer.   

                                                                        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0