en månad kvar.

första augusti idag. det innebär att det är en månad kvar till första september, då universitetet sätter igång. SPÄNNADE!!!


en del av er har varit rätt nyfikna på vad jag kommer plugga och jag tycker UU förklarar det bäst, och såhär skriver de själva om programmet.
och ja just ja, det jag ska gå är: Kandidatprogram i retorisk och litterär kommunikation. :)

Om utbildningen :

Basen i programmet utgörs av huvudämnesstudier i retorik A och B följt av litteraturvetenskap A och B. Den femte terminen består av en breddning där du kan välja mellan en rad kurser från olika humanistiska ämnen. En av dessa kurser kan vara praktik på t ex en kulturredaktion, ett bokförlag, en reklambyrå, en retorikkonsultfirma eller inom olika medier. Under sjätte och sista terminen fördjupar du dina ämnesstudier genom att läsa antingen retorik C eller litteraturvetenskap C. Under terminen skrivs en vetenskaplig uppsats och du läser en kurs som ger fördjupad kunskap i retorik- respektive litteraturvetenskaplig teori och metod. Under en valbar kurs får du fördjupning utifrån programmets huvudinriktning


Undervisning

Undervisningen sker i form av seminarier, föreläsningar, projektarbeten samt genom skriv- och talövningar.


Arbete
Programmet ger dig en humanistisk utbildning som grund för verksamhet inom kultur- och kommunikationssektorerna. Om utbildningen riktas mot det litteraturvetenskapliga området skapas möjligheter för en verksamhet inom t.ex. kulturjournalistik, bokmarknad och kulturförvaltning. Genom en kandidatexamen i retorik skapas möjligheter för en verksamhet som t ex talskrivare, kommunikationsrådgivare och informatör.

 <- huset/slottet jag kommer plugga i!

verkar det inte hur spännande, roligt intressant som helst?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0